Wij willen vanuit wederzijdse betrokkenheid leerlingen helpen om zichzelf te kunnen zijn.

Geslaagde arbeidsmarkt bij De Korenaer Deurne

24 november 2015

Samen met bedrijven en instanties uit de regio en vervolgopleidingen organiseerde onze school op 17 november een arbeidsmarkt voor onze jongeren. Doel van de arbeidsmarkt was het informeren van jongeren over de mogelijkheden van vervolgonderwijs en werk.

 

Door een goede en gestructureerde organisatie hebben de jongeren deze dag als zeer prettig ervaren. Er was veel contact met de sprekers van bedrijven en vervolgopleidingen, dat maakten het voor de jongeren tot een praktisch en levendig geheel. Concreet werd per jongere aangegeven welke (voor-)opleiding nodig is voor hun beroepskeuze. Daarnaast kregen de jongeren een duidelijk beeld van het beroep in de praktijk. Ook werd duidelijk welke mogelijkheden er voor werk zijn, waar geen specifiek diploma voor vereist is. Op deze manier kunnen jongeren toch deelnemen aan de arbeidsmarkt.

 

De plannen voor de Campus, welke samen met BJ wordt opgezet, werden goed ontvangen en de inbreng over invulling van de campus door de jongeren was zeer waardevol. Bedrijven hebben aangeboden om ook op locatie mee te lopen zodat de jongeren in de praktijk kunnen zien wat er nog allemaal in een bedrijf gebeurt. Een leuke afsluiter voor onze jongeren. Al met al kijken we terug op een geslaagde dag en hebben de jongeren veel om over na te denken.

 

 

 Nieuwsarchief

VSO de Korenaer Deurne

Meester de Jonghlaan 4A

5753 RR Deurne

Tel.: 0493 - 32 29 06

E-mailkorenaer.de@aloysiusstichting.nl