Wij willen vanuit wederzijdse betrokkenheid leerlingen helpen om zichzelf te kunnen zijn.

iPads De Korenaer krijgen een tweede leven in Namibië

11 september 2018

Liefst 68 iPads die leerlingen van De Korenaer in Deurne hebben gebruikt, krijgen een tweede leven in Namibië. Vandaag namen leerkracht JP Botha en leerkracht Louise Engelbrecht van Grootfontein Agri College in Namibië onze gift dankbaar in ontvangst. Zij kregen ook een rondleiding door onze school om te zien hoe wij de iPad gebruiken in het onderwijs.

 

In de tien klassen van het Grootfontein Agri College in Namibië volgen kinderen basisonderwijs en voortgezet onderwijs. De naam van de school zegt het al: de focus ligt mede op praktijkgericht landbouwonderwijs. De school gaat als tweede in het land werken met iPads en is daar reuze blij mee.

 

Onze Afrikaanse onderwijscollega’s zijn een week in Nederland en maken een studiereis langs verschillende iPad-locaties van Aloysius. Gisteren bezochten zij al de Latasteschool in Horn. Ook keken zij daar bij Scholengemeenschap Sint Ursula, dat Apple Distinguished School is.
 

Komende week volgen nog bezoeken aan voorzitter college van bestuur van Aloysius Hans Kelderman, andere iPad-locaties van Aloysius, Apple Nederland en ICT-bedrijf Groupe Open. Onze ICT-coaches verzorgen een training, zodat de iPads meteen na thuiskomst volop gebruikt kunnen worden.

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

VSO de Korenaer Deurne

Meester de Jonghlaan 4A

5753 RR Deurne

Tel.: 0493 - 32 29 06

E-mailkorenaer.de@aloysiusstichting.nl