Leestijd 2 - 3 min
Na een stage bij De Korenaer Helmond werkt Jip nu bij De Korenaer Deurne
“Zin in de pabo!”
Na de kappersopleiding koos Jip van Bogget voor het onderwijs. Eenmaal op stage als aankomend onderwijsassistent bij De Korenaer Helmond, wist ze meteen: het voortgezet speciaal onderwijs is het helemaal! Ze doet nu een stage als onderwijsassistent bij De Korenaer Deurne en start met de pabo.

Jip: “Ik wilde na mijn stage daar graag bij Aloysius blijven. Mijn stagebegeleider raadde mij daarom nog een stage aan, op een andere Aloysiusschool. Dat werd De Korenaer Deurne.” Met succes, want inmiddels leert en werkt Jip met plezier op die school.

“Heel anders dan in Helmond, maar wel dezelfde geweldige doelgroep en ook heel leuk”, zegt ze enthousiast. “Ik geef ook les in het agrarisch zorgbedrijf waar leerlingen van De Korenaer Deurne werkervaring opdoen. Superleuk. Het team is fijn, ik zit helemaal op mijn plek.”

"Als je talent herkent, maak je daar toch graag ruimte voor?"

Ruimte voor talent

Directeur Jurgen van Gerwen is blij met Jip. “Ze levert prima werk. Omdat Jip graag de pabo wil gaan doen, geven we haar graag die kans. Als je talent herkent, maak je daar toch graag ruimte voor?”

Jip: “Ik ga straks op maandagmiddag en maandagavond naar school, op dinsdag loop ik stage op een andere school voor de pabo en werk ik nog drie dagen hier op De Korenaer in Deurne. Een pittige week inderdaad, maar ik heb er zin in. De theorie zal nog wel aanpoten zijn, maar ik heb al veel praktijkervaring.”

Jip loopt stage als onderwijsassistent bij De Korenaer Deurne en volgt de pabo.
"Gastlessen in het mbo en hbo maken het speciaal onderwijs bekender bij studenten"

Stagebegeleider is trots

Voormalig stagebegeleider op De Korenaer Helmond Fenne Smits is apetrots op Jip. “Dit is natuurlijk een prachtig voorbeeld van hoe we enthousiaste en goede mensen kunnen behouden voor onze organisatie. Jip deed van nature al de goede dingen in de klas en maakt makkelijk contact met onze doelgroep. Echt eentje om in het vizier te houden voor onze stichting.”

Fenne geeft naast zijn baan als mentor namens sector Zuid ook gastlessen op roc’s en pabo’s, om daar te vertellen over werken in het (voortgezet) speciaal onderwijs bij Aloysius. “Ons type onderwijs blijkt daar bij veel jongeren nog onbekend terrein. Maar als ik deel hoe mooi ons werk is, raken veel studenten geïnteresseerd, net zoals Jip enthousiast werd over het speciaal onderwijs. Hopelijk weten meer studenten de weg naar ons te vinden voor een stage.”

auteur Anne-Marie Veldkamp
fotografie Maartje van Berkel

VSO de Korenaer Deurne

Meester de Jonghlaan 4A

5753 RR Deurne

Tel.: 0493 - 32 29 06

E-mailkorenaer.de@aloysiusstichting.nl